تفاوت طعم قهوه کشورهای مختلف
یکی از نوشیدنیهایی که امروزه بسیار در سطح جهان و به خصوص در کشور ما رواج یافته و محبوبیت فراوانی پیدا کرده است قهوه است. قهوه که به عنوان دومین نوشیدنی در دنیا شناخته میشود به دلیل طعم، عطر و خواص ویژهای که دارد این روزها بسیار مورد توجه مردمف خصوصا نسل جوان قرار گرفته است.
برای آگاهی از خواص ویژه این نوشیدنی اعجاب انگیز مقاله " خواص شگفت انگیز قهوه" را مطالعه کنید.
عطر، طعم و ویژگیهایی از جمله کافئین و اسیدیته که در مقاله "معرفی قهوه عربیکا و روبوستا" به آنها اشاره شده است بر اساس نوع منطقه کشت قهوه و کشور تولید کننده قهوه بسیار متفاوت است. همین تفاوت سبب شده است که دوستداران قهوه برای خرید قهوه گاهی دچار مشکل شوند.
به طور کلی قهوه به شدت تحت تأثیر کشور مبداء دانه قهوه است و هر نوع قهوه دارای ویژگی های منحصر به فرد مخصوص به خود است.
یکی از دلایلی که برخی افراد نسبت به قهوه احساس خوشایندی ندارند این موضوع است که این افراد اولین بار که قهوه نوشیدهاند قهوهای را انتخاب کردهاند که برای ذائقهی آنها مناسب نبوده و شاید اگر قهوهی مناسب با ذائقه خود انتخاب میکردند به قهوه بسیار علاقهمند میشدند.
با توجه به موارد اشاره شد اطلاع از خصوصیات و ویژگیهای قهوهی مناطق و کشورهای مختلف میتواند کمک قابل توجهای در انتخاب قهوه به شما کند.
دانههای قهوه در هر کشور و منطقه دارای مشخصات و طعم ویژه خود هستند که توسط دوستداران قهوه قابل تشخیص است. به عنوان مثال ، قهوههای کنیایی دلپذیر و میوهای است و قهوههای آمریکای مرکزی به سمت روشن تمایل دارند و سرشار از عطر و طعم هستند.
یکی دیگر از مزایای اطلاع از خصوصیات و ویژگیهای قهوهی کشورهای مختلف میتواند این موضوع باشد که با داشتن اطلاعاتی از جمله زمان برداشت محصول، از بهترین فصول برای خرید قهوه مناطق مختلف آگاه میشوید و میتوانید از محصولی با کیفیت لذت ببرید.
از آنجا که طعم قهوه تنها به کشور تولید کننده قهوه مربوط نمیشود و به عواملی از جمله رست و نوع دانه قهوه هم مرتبط است در این مقاله ابتدا در رابطه با انواع قهوه و رست قهوه به شما توضیحات مختصری ارائه میدهیم سپس به بیان تفاوت طعم قهوه در کشورهای مختلف میپردازیم.
انواع دانههای قهوه
اول از همه، سه نوع اصلی دانه قهوه وجود دارد. نام این دانههای قهوه، قهوه لیبرکا، قهوه روبوستا و قهوه عربیکا است. علاوه بر این انواع قهوه، نوعهای فرعی دیگری از این دانهها هم وجود دارد. اما این موارد از انواع اصلی دانههای قهوه هستند.
هر یک از این دانهها هنگام پردازش و برداشت ، طعمهای مختلفی به خود میگیرند و اولین تفاوتی که قبل از محل کشت قهوه در نمونههای مختلف قهوه وجود دارد مربوط به نوع دانه است.
قهوه لیبریکا
قهوه لیبریکا یک نوع قهوه بسیار کم مصرف در مقایسه با عربیکا و روبوستا است که طرفداران زیادی در سطح دنیا ندارد و بیشتر به صورت بومی در مناطقی که کشت میشود مورد استفاده قرار میگیرد. به دلیل اهمیت کم و طرفداران اندکی که این نوع قهوه در جهان دارد شما این قهوه را در قفسههای فروشگاهها مشاهده نمیکنید.
قهوه لیبریکا که گیاهی خود رو است که بومی مناطق مرکزی و غربی آفریقا است. در حدود سال ۱۸۷۵ میلادی مزارع قهوهی برخی کشورهای آسیایی از جمله اندونزی و فیلیپین دچار نوعی آفت شد که از آن به نام زنگار قهوه یاد میشود. به دلیل این آفت تمامی مزارع قهوهی عربیکا این کشورها از بین رفت و برای جایگزینی از گیاه لیبرکا استفاده شد.
نخستین بار گیاه لیبرکا توسط آلمانیها وارد منطقهی جاوه اندونزی شد و به این صورت قهوهی لیبرکا به آسیا راه یافت و کشت این محصول به صورت گسترده در کشورهای آسیایی رواج پیدا کرد.
میزان کشت دانههای قهوهی لیبرکا در حدود دو تا سه درصد کل تولید قهوه در جهان است و با وجود اینکه خواستگاه این قهوه آفریقا است تنها در برخی از مناطق آسیا و آمریکای جنوبی کشت میشود. قهوهی لیبرکا یکی از تولیدات اصلی کشور فیلیپین محسوب میشود و پس از رست طعم و رایحهای دودی دارد.
اگر در رابطه با رست قهوه علاقهمند به کسب اطلاعات بیشتر هستید مقاله "رست قهوه و ویژگیهای انواع رست قهوه" را مطالعه نمایید.
قهوه روبوستا
پس از این موضوع مجدد در سال ۱۸۹۵ مزارع قهوهی لیبرکا مورد حمله نوعی قارچ انگلی قرار گرفت و مزارع دچار آسیب گسترده شد. در اینجا بود که برای جبران خسارت وارده، استفاده از گونهای از قهوه بسیار مقاوم در برابر آفت و قارچ پیشنهاد شد. در سال ۱۹۰۰ گونهی از قهوهی کانفورا به نام روبوستا که هم بسیار مقاوم و هم بسیار پرمحصول بود وارد منطقهی جاوه اندونزی شد و در سطح وسیع مورد کشت قرار گرفت.
گیاه روبوستا از جوانب مختلفی از جمله منطقه رویش، اندازه گیاه و سایر ویژگیها تفاوتهای بسیاری با گیاه قهوه عربیکا دارد که در مقاله "معرفی قهوه عربیکا و روبوستا" به آنها اشاره شده است.
اگر بخواهیم با یک جمله بارزترین ویژگی قهوه روبوستا را برای شما بیان کنیم باید به کافئین بالای قهوه روبوستا در مقابل قهوهی عربیکا اشاره کنیم.
قهوه عربیکا
اولین، معروفترین و پرطرفدارترین گونهی قهوه در جهان قهوهی عربیکا است. قهوهی عربیکا به دلیل میزان بالای محبوبیتی که در میان دوستداران قهوه دارد حدود ۸۰ درصد از تولید قهوه جهان را به خود اختصاص داده است.
قهوهی عربیکا در بین سه گونهی قهوه لیبرکا، قهوه روبوستا و قهوهی عربیکا بیشترین قیمت را به خود اختصاص داده است که دلیل این موضوع محبوبیت بالای این قهوه در بین عموم مردم و دوستداران قهوه است.
از جمله ویژگیهای بارز قهوه عربیکا میتوان به کافئین کمتر نسبت به قهوهی روبوستا، عطر و طعم قویتر اشاره کرد.
به دلیل محبوبیت بالای این قهوه در بین عموم مردم امروزه در بیشتر کافهها و رستورانهایی که قهوه سرو میشود از قهوه عربیکا استفاده میشود.
تاثیرات رست و نحوه تهیهی قهوه بر طعم و سایر ویژگیها
در این مقاله و بسیاری از مقالههای ارئه شده در سایتهای تخصصی قهوه، ویژگیهای دانههای قهوه از جمله طعم، عطر، تلخی، کافئین و موارد مشابه دیگر را به کشور تولید کننده قهوه مربوط میدانند.
اما باید این نکته را در نظر داشت که علاوه بر خاستگاه و کشور تولیدکننده قهوه عوامل بسیار دیگری از جمله درجه رست قهوه، میزان آسیاب قهوه و طرز تهیه قهوه هم بر طعم، عطر، تلخی و میزان کافئین قهوه تاثیرگذار است.
برای مثال همانطور که در مقاله "رست قهوه و ویژگیهای انواع رست قهوه" اشاره شد دانههای قهوه پیش از دم کردن باید براساس میزان درجهی دلخواه رست شوند. در فرایند رست کردن، قهوه با حرارت تفت داده میشود و عطر و طعم آن از حالت خامی ابتدایی خارج میشود. حال اگر فرایند رست کردن تا درجه تیره (Dark) ادامه پیدا کند دانههای سبز و خام قهوه به دانههایی تیره و تلخ تبدیل میشوند.
اگر دانهای که برای رست کردن انتخاب شده باشد جز دانههای قهوه با طعم شیرین و نتهای شیرین باشد براساس فرایند رست کردن تا درجهی تیره، شیرینی طعم خود را از دست خواهد داد. البته لازم به ذکر است که رد و اثر طعم و رایحهی شیرین در قهوه باقی خواهد ماند اما به میزانی نیست که هر شخصی بتواند آن را تشخیص دهد.
تاثیر طرز تهیه قهوه در طعم قهوه
علاوه بر فرایند رست کردن نحوه و طرز تهیه قهوه هم بر طعم، عطر و میزان کافئین نوشیدنی نهایی تاثیر گذار است.
در حالت کلی سه روش اصلی برای تهیه قهوه (فرانسه، اسپرسو و ترک) وجود دارد و ما در مقاله "تفاوت قهوه اسپرسو، قهوه فرانسه و قهوه ترک" به صورت کامل آن را شرح دادهایم. در این سه روش، به علت تفاوت در مراحل تهیه قهوه، برخی خصوصیات نوشیدنی به دست آمده با یکدیگر متفاوت است. برای مثال اگر از یک دانهی مشخص دو قهوه یکی با روش فرانسه و دیگری به روش اسپرسو تهیه شود با وجود استفاده از یک نوع دان، در طعم، میزان کافئین و عطر تفاوتهایی وجود خواهد داشت. برای مثال قهوه به دست آمده در روش اسپرسو به دلیل استفاده از پودر با درجه آسیاب ریزتر دارای عصاره قویتر، تلخی بیشتر و کافئین بیشتری نسبت به قهوه به دست آمده از روش فرانسه است.
پس از شرح مختصری در رابطه با انواع گونهی قهوه، رست قهوه و طرز تهیه قهوه اکنون زمان آن رسیده است که شما را با مشخصات گونههای قهوه کشورهای مختلف آشنا کنیم، با اوسکافه همراه باشید.
طعم قهوه کشورهای قاره آفریقا
قهوه کشور اتیوپی
اتیوپی زادگاه قهوه است و اولین بار قهوه از این کشور به سایر نقاط جهان معرفی شد.
قهوه اتیوپی دارای طعمهای میوهای مشخصی مانند آناناس، زغال اخته و توت فرنگی است، نتهای شرابی و انواع میوههای خشک شده مانند بلوبری، انگور و کشمش و نتهای گل، مانند برگاموت ، گل رز و یاسمن اغلب در یک فنجان قهوه اتیوپی یافت میشود.
از جمله مشخصات قهوه اتیوپی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع: عربیکا
اسیدیته: بالا
عطر: قوی
طعم: میوهای و گلی
کافئین: ۱.۱ درصد تا ۱.۱۵ درصد
تلخی: کم
بادی: سبک و متوسط
این نکته را فراموش نکنید که مشخصات بیان شده، مشخصات کلی برای بیشتر قهوههای اتیوپی است و مشخصات تمامی قهوههای اتیوپی نیست.
اگر به کسب اطلاعات در رابطه با تاریخچه قهوه و اتیوپی علاقه دارید مقاله "تاریخچه قهوه، دومین نوشیدنی پرطرفدار جهان" را مطالعه نمایید.
قهوه کشور کنیا
طعم قهوههای کنیا را میتوان به صورت زیر توصیف کرد:
طعم توت ، علف لیمو، ترنج، چای سیاه و گوجه فرنگی؛ طعم و مزه اغلب قهوههای مناطق مختلف کنیا با عنوان لیمو و گریپ فروت توصیف می شود. همچنین با بو کردن قهوه کنیایی ممکن است یک عطر گوجه فرنگی و عطر سیاه دانه را استشمام کنید. قهوههای کنیا به عنوان قهوههای با کیفیت بالا و ویژه شناخته میشوند.
قهوههای اتیوپی یکی از شبیهترین نوع قهوه به قهوههای کنیا است و یکی از اصلیترین تفاوتهای این دو محصول در قدرت طعم آنها است. قهوههای کنیا طعم قویتری دارند و بیشتر در دهان حس میشود.
از جمله مشخصات قهوه کنیا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع: عربیکا
اسیدیته: بالا
عطر: تازه و گل دار
طعم: میوه ای و شیرین
کافئین: حدود ۱.۳۵ درصد
تلخی: کم
بادی: قوی
لازم به ذکر است نمیتوان مشخصات ذکر شده را به صورت دقیق به کل محصولات مزارع کنیا نسبت داد زیرا قهوه هم مانند سایر محصولات کشاورزی میتواند مزرعه با مزرعه متفاوت باشد.
قهوه کشور رواندا
قهوه رواندا مانند کنیا از جمله قهوههای اسپشیالتی است که دارای کیفیت مناسبی است. قهوه رواندا بیشتر دارای رایحهی گل است. رایحهای مانند شکوفههای پرتقال و لیمو. قهوهی برخی مزارع رواندا دارای طعم های میوهای مانند خربزه و میوههای سنگی است.
طعم قهوه رواندا در اینجا خلاصه نمیشود و در این قهوه رگههایی از طعم کارامل، شیرینی نیشکر و ادویههایی از جمله میخک و دارچین احساس میشود.
برخی از مشخصات کلی قهوههای کشت شده در مزارع قهوه رواندا به شرح زیر است:
نوع: عربیکا
اسیدیته: بالا
عطر: شکوفه نارنج و لیمو
طعم: گلی مخلوط با طعم میوهای، انگور فرنگی قرمز و توت
تلخی: کم
بادی: قوی
قهوه کشور تانزانیا
محصول قهوهی مزارع تانزانیا ترکیبی از قهوهی عربیکا و قهوه روبوستا است. در برخی از مناطق این کشور قهوهی روبوستا و در برخی مزارع دیگر این کشور قهوهی عربیکا کشت میشود. همانطور که در مقاله "معرفی قهوه عربیکا و روبوستا" اشاره شد قهوههای عربیکا و روبوستا دارای تفاوتهای بسیاری با یکدیگر هستند و شاید نتوان یک مشخصات کلی را به کل محصولات مزارع این کشور نسبت داد.
در کل اگر بخواهیم مشخصات و ویژگیهایی را برای قهوههای کشور تانزانیا ارائه کنیم، مشخصات زیر از جمله بارزترین ویژگیها هستند.
قهوه تانزانیایی قهوهای روشن ارائه میدهد، با اسیدیته متوسط. دانه های این نوع قهوه دارای اندازه ای متوسط هستند و عطر آن غالباً با نت هایی از توت های شیرین، میوهها و گاهی اوقات نشانهای از چوب سرو همراه است.
از ویژگیهای قهوهی تانزانیا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع: ۷۰ درصد عربیکا و ۳۰ درصد روبوستا
اسیدیته: متوسط رو به بالا
عطر: ملایم با نتهایی از توت شیرین، میوه و رایحهی توتون
طعم: قوی و پیچیده
تلخی: در دانههای عربیکا کم و در دانههای روبوستا متوسط رو به بالا
بادی: متوسط
طعم قهوه کشورهای آمریکای مرکزی
قهوه کشور پاناما
یکی از باکیفیتترین قهوههای آمریکای مرکزی مربوط به پاناما است. پاناما به دلیل قهوه Geisha و کیفیت بالای قهوههایش مشهور است. قهوههای پاناما اغلب عطر یاس با عطر و طعم عسل و مرکبات و ترنج دارند. قهوههای پاناما معمولاً ملایم با اندازه دانههای متوسط و اسیدیته کم و گاهی متوسط هستند.
از برخی دیگر خصوصیات قهوه پاناما میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع: عربیکا
اسیدیته: کم
عطر: دارای رایحهی عطر یاس، مرکبات و ترنج
طعم: متعادل به همراه رایحهی وانیل، کاکائو، کارامل، افرا و رگههایی از شراب
تلخی: کم
بادی: ضعیف و ملایم
قهوه کشور کاستاریکا
قهوههای کاستاریکا معمولاً دارای رایحه شکر قهوهای هستند. طعم آن را می توان به زردآلو، شکر قهوهای و میوههای گرمسیری تقسیم کرد. دانههای گرد آن اغلب با یک اسیدیته روشن همراه است. از دیگر ویژگیهای بارز قهوههای مزارع کاستاریکا میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
نوع: عربیکا
اسیدیته: ملایم
عطر: دارای رایحهی شکر قهوهای
طعم: شکلاتی، میوههای گرمسیری، مرکبات
تلخی: کم
بادی: ضعیف و ملایم
در اینجا مجددا یادآوری میکنیم که هر یک از ویژگیهایی که در بالا برای قهوههای کشورهای مختلف ذکر شد تنها ویژگیهای بخشی از قهوههای تولیدی این کشورها است. زیرا قهوه مانند سایر مواد غذایی و محصولات کشاورزی تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد و محصول هر مرزعه میتواند ویژگیهای متفاوت و خاصی را داشته باشد که محصول دیگر مزارع نداشته باشند.
قهوه کشور گواتمالا
قهوههای گواتمالا به دلیل داشتن طعم های ملایم و داشتن رایحهی شکلات و کاکائو معروف هستند.
از ویژگیهای بارز قهوه گواتمالا عطر و طعم پیچیده و غنی است. قهوه گواتمالا دارای غلظت کامل است. قهوه گواتمالا دارای طعم شیرین، شکلاتی، شیری، آجیلی و شبیه تافی است که مزه تلخ کاکائو در آن احساس میشود. قهوهی برخی مزارع گواتمالا دارای طعم دودی است.
قهوه نواحی مرتفع تر گواتمالا معمولا طعم واضحتری دارد و مزه توت تا سیب سبز و مرکبات را میتوان در آن حس کرد.
اگر بخواهیم مشخصات کلی برای قهوه گواتمالا بیان کنیم موارد زیر از اصلیترین آنها هستند.
نوع: عربیکا
اسیدیته: اغلب متوسط به بالا
عطر: گل و مرکبات
طعم: شکلاتی کاکائویی و شیرین
کافئین: ۱.۲ درصد تا ۱.۳ درصد
تلخی: متوسط
قهوه کشور السالوادور
یکی دیگر از قهوههای مزارع قاره آمریکای مرکزی مربوط به کشور السالوادور است که در قفسههای فروشگاهها بسیار مشاهده میشود. قهوهی السالوادور جز قهوههای خوب و با کیفیت است به طوریکه اگر بخواهیم لیستی از ۱۰ نوع قهوه با کیفیت جهان آماده کنیم مطمئنا السالوادور در این لیست جای خواهد داشت.
قهوههای السالوادور عطر و طعم شیرینی دارند طعمی مانند عسل و در آن آثاری از طعم سیب و تمشک احساس میشود. این قهوه بیشتر مورد توجه افرادی است که به قهوههایی با کافئین پایین و عطر و طعم قوی علاقه دارند.
برخی از ویژگیهای قهوه السالوادور عبارت است از:
نوع: عربیکا
اسیدیته: پایین
عطر: شیرین ( میوهای)، گلی، ادویه
طعم: شیرین ( عسلی)، مرکبات (نارنگی)، شکلاتی
کافئین: کم
تلخی: کم و متوسط
قهوه کشور نیکاراگوئه
قهوه های نیکاراگوئه دارای طعمی خوب به همراه اسیدیته ملایم است. از خوصیات ظاهری این قهوه میتوان به دانه هایی صاف با اندازه متوسط اشاره کرد. قهوه نیکاراگوئه در نتهای بالای دارای طعمهای ویژهای از گل و مرکبات است و در نتهای پایین دارای طعمها و رایحههایی از شکلات و زردآلو در آن احساس میشود.
برخی از بارزترین خصوصیات قهوه نیکاراگوئه عبارت است از:
نوع: عربیکا
اسیدیته: متوسط
عطر: قوی، شیرین، کاراملی و میوهای
طعم: ملایم، میوهای و با اثری از طعم شکلات شیرین
کافئین: کم
بادی: متوسط
تلخی: کم
قهوه کشور مکزیک
امیدواریم تا به این قسمت مقاله خسته نشده باشید و از اطلاعاتی که به شما ارئه شده است نهایت لذت را برده باشید. در این قسمت از مقاله میخواهیم به بررسی قهوهی مزارع کشور مکزیک بپردازیم.
یکی از انواع قهوهای که در فروشگاههای قهوه بسیار مشاهده میشود ترکیبات قهوه عربیکا است. بیشتر فروشگاهها این ترکیبات را از ترکیب مرغوبترین دانههای قهوه خود تهیه میکنند تا بتوانند رایحه و عطر و طعمی جذاب را به مشتریان خود ارائه دهند. یکی از قهوههایی که به دلیل کیفیت و عطر و طعم جذاب خود در بیشتر این ترکیبات حضور دارد قهوهی مکزیک است.
قهوههای مکزیک دارای صفات خوب و ویژهای از جمله طعم خوب، اسیدیته ملایم، رایحهی آجیلی شکلاتی و دانههای لطیفی میباشند.
برخی از مهمترین خصوصیات قهوهی مکزیک عبارت است از:
نوع: عربیکا
اسیدیته: ملایم
عطر: قوی
طعم: آجیلی و گاهی شکلاتی
کافئین: نسبتا بالا
بادی: ملایم
طعم قهوه کشورهای آمریکای جنوبی
قهوه کشور کلمبیا
اکنون نوبت به قهوه کشور کلمبیا، مهمترین و مشهورترین قهوه در جهان رسیده است کلمبیا مشهورترین کشور تولید قهوه در جهان است. از ویژگیهای بارز قهوه کلمبیا که سبب محبوبیت زیاد این دانه شده است میتوان به طعم ملایم گلی با اثری از میوه های گرمسیری، توت قرمز، سیب، شیرینی، شکلات، کارامل و نیشکر اشاره کرد. در این قهوه به خوبی میتوان رایحه و طعم میوهای، مرکبات و ادویه جات را احساس کرد.
اغلب این قهوهها دارای اندازهای متوسط با عطرهای شکلات و کاکائو هستند. طعم این قهوه شما را به سمت مرکبات، میوههای گرمسیری شیرین و طعم دهندههای مغزدار سوق میدهد. اسیدیته قهوه کشور کلمبیا را به بهترین وجه می توان روشن و سیتریک توصیف کرد.
برخی از مهمترین صفات و ویژگیهای قهوه کلمبیا عبارت است از:
نوع: عربیکا
اسیدیته: متوسط به بالا
عطر: قوی
طعم: ملایم
کافئین: ۱.۲ درصد تا ۱.۴ درصد
قهوه کشور برزیل
دانههای قهوه مزارع کشور برزیل شامل قهوه عربیکا و روبوستا هستند و در این کشور از هر دو نوع قهوه کشت میشود. اما با توجه به محبوبیت قهوه عربیکا ۸۰ درصد میزان کشت این مزارع به این قهوه اختصاص یافته است و تنها ۲۰ درصد از کشت مزارع قهوه برزیل برای تهیه دانههای روبوستا مورد استفاده قرار میگیرد. قهوه های برزیل به دلیل طعم شیرین خود که با یک نت شکلات تلخ همراه است شناخته می شوند. همچنین عطر نان تست و اسیدیته پایین دانههای برزیل بسیار محبوب است. به دلیل طعم و رایحهی مطبوع قهوه برزیلی، اغلب از این قهوه در کنار سایر قهوههای عربیکا در قهوههای ترکیبی استفاده می شود.
برخی از ویژگیها و صفات مهم قهوه برزیل عبارتند از:
نوع: عربیکا
اسیدیته: نسبتا کم
عطر: زیاد
طعم: مزه تلخ و شیرین آجیلی و شکلاتی
کافئین: کم تا متوسط
قهوه کشور پرو
یکی از دانههای قهوه باکیفیت که از آن بیشتر تحت عنوان قهوه اسپشیالتی یاد میشود قهوه عربیکا پرو است. قهوه پرو یکی از محبوبترین و با کیفیتترن دانههای قهوه موجود در بازار است. دانههای کشت شده قهوه در مزارع پرو از نوع عربیکا هستند که از عطر و طعم بالا و طعم دلچسب شیرینی بهره میبرند.
قهوه پرو را میتوان با رایحههای گیاهی و میوهای شیرین آنها، همراه با طعم دهندههای آلو، میوههای مرکبات شیرین مانند پرتقال و نتهای گیاهی از دیگر دانههای قهوه تشخیص داد. این قهوه غالباً دارای اسیدیته متوسط تا سبک و اندازهای متوسط است. قهوه پرو مانند برخی دیگر از دانههای قهوهی سایر کشورهای آمریکای جنوبی از کیفیت خوبی برخوردار است.
ویژگیهای دانههای قهوه پرو عبارت است از:
نوع: عربیکا
اسیدیته: متوسط
عطر: زیاد و رایحهی گیاهی و میوهای
طعم: قوی، لطیف و شیرین دارای نتهایی از برخی مرکبات شیرین مانند پرتقال
کافئین: کم
دانهها قهوه کشورهای قاره آمریکایی جزء یکی از با کیفیتترین قهوهها در جهان هستند. به همین دلیل برندهای مطرح دنیا از جمله قهوه استارباکس که در صنعت قهوه فعالیت میکنند در بیشتر محصولات خود از این دانهها استفاده میکنند. در رابطه با خصوصیات دانههای قهوه استفاده شده در استارباکس در مقاله "با قهوه استارباکس بیشتر آشنا شوید" توضیحات جامعی ارائه شده است.
طعم قهوه کشورهای آسیایی
پس از معرفی قهوهی کشورهای آفریقایی و آمریکایی قصد داریم گذری بر قاره پهناور آسیا بیاندازیم و برخی از دانههای قهوه معروفترین کشورهای این حوزه را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.
قهوه کشور اندونزی
اندونزی یکی از کشورهای عمده تولید کننده قهوه در جهان است که از هر دو نوع گونهی قهوه عربیکا و روبوستا در این کشور کشت میشود. بیشتر حجم تولید قهوه اندونزی را قهوه روبوستا تشکیل میدهد. قوهی روبوستا در اواخر قرن نوزدهم میلادی و پس از آفتی که مزارع قهوه این کشور را فرا گرفت در این کشور رواج پیدا کرد و اکنون بیشتر حجم تولید قهوه این کشور را به خود اختصاص داده است.
در زیر به برخی از ویژگیهای عمده قهوه روبوستا اندونزی اشاره خواهیم کرد.
نوع: ۷۵ درصد روبوستا و ۲۵ درصد عربیکا
اسیدیته: کم
عطر: متوسط
طعم: رایحهی شیرین در دانههای جاوا، دانههای تند و خاکی در دانههای سوماترا
کافئین: زیاد در دانههای روبوستا و کافئین متوسط در دانههای عربیکا
قهوه کشور ویتنام
یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده قهوه در جهان ویتنام است. ویتنام با دانههای قهوه روبوستا شناخته شده است و محصولات مزارع این کشور به دلیل طعم قوی بیشتر در ترکیبات قهوه فوری و محصولات ترکیبی با قهوه عربیکا مورد استفاده قرار میگیرد.
از جمله مهمترین خصوصیات قهوه ویتنام میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع: روبوستا (۹۷ درصد)
اسیدیته: پایین
عطر: کم
طعم: تلخ (شبیه پلاستیک سوخته)
کافئین: بالا
نگهداری قهوه در منزل
تمام آنچه که در رابطه با خصوصیات دانههای قهوهی مناطق مختلف بیان شد در صورتی صحت دارد که قهوه در شرایط درست نگهداری شده باشد. یکی از نکاتی که بیشتر دوستداران قهوه از آن غافل هستند نحوه درست نگهداری از قهوه است.
هنگامی که قهوه را به صورت دان و یا پودر تهیه میکنید در اولین گام باید به میزان لازم از آن تهیه کنید. زیرا قهوه با توجه به نوع آن (دان سبز قهوه، دان رست شده قهوه و پودر قهوه) دارای عمر متفاوتی است و در کمترین زمان عمر آن (مربوط به پودر است) حداکثر دو هفته است. پس اگر از قهوه به میزان بیش از مصرف دو هفته تهیه کنید و پودر قهوه را به مدت طولانی نگهداری کنید نباید انتظار عطر و طعم خوب و دلنشینی از آن داشته باشید.
در رابطه با مدت زمان نگهداری قهوه اطلاعات جامعی در مقاله "بهترین روش برای نگهداری قهوه در منزل" به شما ارئه شده است مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
اگر از مطالعه این مقاله لذت بردید به شما پیشنهاد میکنیم مقاله «آداب و فرهنگ سرو قهوه در کشورهای مختلف» را مطالعه کنید.
علی رئیسی :
مرسی از سایت و مقاله خوبتون.