اگر عاشق قهوه هستید، لذت بردن از یک فنجان قهوه عالی را خواهید فهمید. اگر مایلید طعم جدید و خاص قهوه را تجربه نمائید، قهوه ترک یک پیشنهاد عالی برای شروع است.
این قهوه دارای عطر و طعم غنی، دودی و مخملی است. با شروع از دانههای قهوه که به صورت پودر ریز درآمده، را به همراه آب در داخل قهوه جوش که به اصطلاح به آن جذوه گفته می شود و غالبا از جنس مس می باشند، ریخته و بر روی حرارت قرار داده تا جوش بیاید. وقتی قهوه آماده شود، بر روی آن حباب تشکیل می شود. و بر خلاف هر چیز دیگری رایحهای بسیار فریبندهای دارد.
قهوه ترک دارای شش سطح شیرینی مختلف است، از بسیار شیرین تا سیاه.گاهی اوقات، ادویهای منحصر به فرد به نام هل هنگام آسیاب دانهها به قهوه اضافه می شود و طعم متمایزی به آن می بخشد.
برای مطالعه بیشتر در خصوص تفاوت قهوه ترک با انواع دیگر قهوه ها مقاله "تفاوت بین قهوه ترک، قهوه فرانسه و قهوه اسپرسو در چیست؟" را مطالعه نمائید.
برای آشنایی بیشتر در خصوص نحوه دم کردن قهوه ترک با قهوه جوش مقاله "سادهترین روشهای تهیه قهوه در خانه، طرز تهیه قهوه آسان "را مطالعه نمائید.
طبق شواهد قهوه برای اولین بار در یمن و در قرن ۱۵ میلادی مورد استفاده قرار گرفته است.
و بعد از ان در اوخر قرن پانزدهم و اویل قرن شانزدهم در قاهره و مراکش نیز مورد استفاد قرار گرفت.
در دهه ۱۶۴۰میلادی و در دوره امپراطوری عثمانی نوشیدن قهوه ترک در امپراطوری عثمانی مرسوم شد و در ادامه اولین قهوه خانهها در استانبول آغاز به کار نمودند.
در یک دوره زمانی، وزیر بزرگ عثمانی کوپرولو در سال ۱۶۵۶ قهوه خانهها را غیرقانونی دانست و قهوه ترکی به موضوعی بحث برانگیز مبدل شد و این باعث شوک مردم ترکیه شد که به قهوه خانهها رفت و آمد می کردند و آن را بخشی اساسی از زندگی روزمره می دانستند.
کسانی که در حال نقض ممنوعیت قهوه بودند، عواقب شدیدی را متحمل شدند، مجازاتشان ضرب و شتم تا غرق شدن بود.
از نظر ایدئولوژیک و سیاسی، قهوه خانهها از نظر ایدئولوژیک و سیاسی خطرناک تلقی می شدند، زیرا آنها به عنوان کانون هایی برای بحث در مورد سیاست و حتی تلاشهای براندازانه برای سرنگونی سلطان عمل می کردند. هم این درگیریهای شدید فرهنگی، باعث شده که نوشیدنی قهوه ترک در کشور ترکیه جایگاه بسیار ویژهای داشته باشد.
دلیل اینکه این قهوه به نام قهوه ترکی شهرت یافت، روش دم کردن متفاوت این قهوه در استانبول بود که موجب گردید این قهوه به اسم قهوه ترک مشهور شود.و در ادامه نیز، قهوه خانههای ترکی به مسافران خود این نوع قهوه راه عرضه می کردند، این امر باعث کم کم این نوع سبک قهوه در اروپای شرقی، شمال آفریقا و خاورمیانه به نام قهوه ترک فراگیر شده و تبدیل به یک سمبل برای کشور ترکیه شود.
در حال حاضر علاوه بر ترکیه در بسیاری از کشورها نیز این قهوه با نام قهوه ترک سرو می شود.
اگر به کشور ترکیه سفر می کنید پیشنهاد می کنیم که حتما در کافه تریاها و یا رستورانها قهوه ترک سفارش دهید و لذت ببرید.
برای خرید خرید انوع قهوه ترک با عطر و طعم عالی به سایت اوسکافه مراجعه نمائید.
از نظر تاریخی، آداب و رسوم ازدواج و نقشهای جنسیتی به تهیه قهوه ترک بستگی داشت.
زنان آموزشهای فشردهای را در مورد روش درست کردن فنجان کامل دریافت کردند و حتی توسط شوهرها و مادر شوهرهای آینده نیز به دلیل مهارتهایشان مورد قضاوت قرار گرفتند.
عروسهای جدید مقداری نمکی به نوشیدنیهای شیرین معمول خود اضافه می کنند تا میزان علاقه او به مرد باشد. اگر او نمک زیادی اضافه کرد، به این معنی بود که شانس او خوب به نظر نمی رسید. اما اگر بعد از آن تمام فنجان قهوه شور را نوشید، این نشان از مردانگی و آمادگی او برای ازدواج با او بود.
تا به امروز ، قهوه ترک همچنان دوستان و خانواده را گرد هم می آورد. قهوه خانههای امروزی ترکیه همچنان مکانی دنج برای ملاقات شهروندان فرهیخته و مسافران کنجکاو است.